Nyrekryterad kvalitetschef tar plats i Lumitos ledningsgrupp

Lumito har rekryterat Anna Linde som Quality Manager till bolaget. Anna Linde har mer än 20 års erfarenhet från både medical device industrin, av IVD-produkter (in-vitro-diagnostiska produkter), och från läkemedelssidan. Anna Linde tillträder den 9 januari 2023.

– Vi är glada att hälsa Anna välkommen till Lumito som Quality Manager, säger VD Mattias Lundin. Annas mångåriga erfarenhet från medicinsktekniska produkter och hennes gedigna QA bakgrund, men också vana att arbeta tvärfunktionellt, med erfarenhet både från forskning och utveckling, projektledning och tekniskt produktägarskap gör henne som klippt och skuren för rollen som Quality Manager hos Lumito, med plats i ledningsgruppen.

– Lumito är ett intressant bolag och jag ser väldigt mycket fram emot att vara del av den fortsatta resan mot en lansering av den första produkten riktad till forskningslaboratorium, men också mot att utveckla kvalitetsarbetet ytterligare för en klinisk produkt tillsammans med mina nya kollegor, säger Anna Linde.

Anna Linde kommer närmast från BrainCool där hon innehaft en tjänst som QA Manager och dessförinnan från motsvarande tjänst hos Immunovia. Anna som är utbildad civilingenjör i kemiteknik från Lunds tekniska högskola tillträder sin nya tjänst på Lumito den 9 januari 2023.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Mattias Lundin, VD Lumito
E-post: ml@lumito.se

Tel: 076-868 45 09

www.lumito.se

Lumito är specialiserat inom medicinsk teknik för digital patologi. Genom sin egenutvecklade och patenterade teknik vill Lumito ge vårdgivarna ett kraftfullt verktyg för att möta kraven på snabb och säker vävnadsdiagnostik i den individanpassade sjukvården. Tekniken möjliggör bilder med större kontrast där oväsentlig bakgrundsinformation sorteras bort, vilket gör det lättare för patologer och forskare att finna cancerindikationer. Tekniken som baseras på uppkonverterande nanopartiklar (UCNP – Up Converting Nano Particles) har förutsättningar att väsentligt förbättra diagnostiken av vävnadsprover genom högre kvalitet av analyserna och kortare analystider. Metoden har flera potentiella användningsområden, men i första hand har Lumito valt att fokusera på digital patologi och först på en lansering av SCIZYS by Lumito för forskningslaboratorier. Bolaget är en spinoff från en forskargrupp vid Lunds universitets avdelning för atomfysik och lasercentrum. www.lumito.se.

Aktien handlas på NGM Nordic SME, under namnet LUMITO och Mentor är Mangold Fondkommission, telefon: 08-503 015 50.