Lumitos dedikerade team har utökats med en nordisk produktspecialist med internationell säljerfarenhet av digitala mikroskoplösningar

Ola Andersson har anställts som nordisk produktspecialist på Lumito och börjar sin nya tjänst i mitten av mars. Med sin gedigna, breda kunskap inom diagnostikprodukter, industriautomation och medtech, är han som klippt och skuren för sin nya roll på Lumito. Ola Andersson har stor erfarenhet från olika säljledande roller inom medtech samt som produktchef och teknisk support. Han har varit ansvarig för försäljningen i Norden och för EMEA (Europa, Mellanöstern och Afrika) regionen hos CellaVision, och kommer nu närmast från en tjänst som global teknisksupportingenjör på CellaVision. Ola har även arbetat för ABB, Beijer Electronics och MikronMed.

– Jag är oerhört stolt och glad över denna rekrytering, säger Lumitos VD Mattias Lundin. Ola och jag har tidigare arbetat tillsammans på CellaVision. Hans tunga tekniska bakgrund samt erfarenhet av sälj till laboratorier och distributörer i Norden och Europa är en stor tillgång för Lumito. Hans breda kontaktnät i branschen, inte minst hans förmåga av att bygga goda kundrelationer, gör att han i hög grad kommer att bidra till Lumitos fortsatta resa mot lansering, försäljning och etablering på utvalda marknader.

– Att arbeta med produkter som kan förändra framtidens forskning och diagnostik är väldigt stimulerande. Lumitos produkt SCIZYS är mycket intressant och bolaget befinner sig i en väldigt spännande fas som jag nu ser mycket fram emot att få vara en del av. Att nå ut till användare och kunder för att få visa fördelarna med SCIZYS ska bli roligt, säger Ola Andersson som kommer att ingå i Lumitos sälj- och marknadsteam.