Lumito anställer en produktspecialist

Lumito utvecklar instrument och infärgningsvätskor för digital patologi. Nu utökar Lumitos team med ytterligare en person. Tim Nilsson påbörjar sin anställning i bolaget den 9 mars.

– Vi är mycket glada över att Tim Nilsson börjar hos oss. Han har högst relevant bakgrund som civilingenjör i kemi i kombination med stark social kompetens och erfarenhet från marknads- och försäljningsarbete, vilket gör honom perfekt i rollen som produktspecialist, säger Stefan Nilsson, VD Lumito.

Lumitos teknik innebär att flera tester kan göras samtidigt i samma vävnadssnitt, ett stort vävnadsprov läses snabbt in och endast de områden som innehåller den sökta vävnaden avbildas med högre upplösning. Tekniken passar mycket bättre för datoranalys än traditionell immunohistokemi eftersom bildkvaliteten är så hög. Diagnoserna blir säkrare och svaren kan ges snabbare.

Bolaget förbereder sig nu inför den första produktlanseringen på referenskliniker.

– Lumitos produkt är väldigt intressant – den kan verkligen underlätta för patologerna och inte minst bidrar den att minska oron hos många patienter i och med kortare analystider och säkrare analyssvar. Jag ser fram emot att börja min nya tjänst som produktspecialist, säger Tim Nilsson.

 

För ytterligare information, var vänliga att kontakta:

Stefan Nilsson, VD Lumito
E-post: 
sn@lumito.se
Tel: 076-778 59 05

www.lumito.se