Juni ny beräknad leveranstid för instrumentet

Lumitos utvecklingspartner TTP i Cambridge har informerat om att leveransen av Lumitos instrument avsett för validering på referenskliniker beräknas ske i juni vilket är ca 6-8 veckor senare än planerat på grund av den rådande coronapandemin och att Storbritannien sedan ett antal veckor befinner sig i en lock-down.

– Jag bedömer att instrumentleveransen i juni inte påverkar kundvalideringen hos referensklinikerna i större omfattning. Vår partner RISE har tidigare meddelat att arbetet med infärgningsvätskorna förväntas blir klart under andra kvartalet och detta överensstämmer tidsmässigt med instrumentets nya leveransdatum, säger Stefan Nilsson, vd på Lumito.

Tillverkning av instrumentet och överlämning med tillhörande acceptanstester förutsätter att alla parter träffas fysiskt och detta är går inte att genomföra med de reserestriktioner som gäller just nu. Förhoppningen är att reserestriktionerna ska ha lättat under andra kvartalet.

– Vi följer utvecklingen av pandemin kontinuerligt i både Sverige och Storbritannien och optimerar därefter verksamheten på bästa sätt. Medan arbetet med reagenserna och instrumentet pågår fokuserar vi bland annat på att utveckla och stärka relationer med referenskliniker och med att utveckla vår egen organisation för att vara redo för kommande lansering, avslutar Stefan Nilsson.