Andreas Johansson – ny CTO

Andreas Johansson tillträder som CTO den 13 januari 2020 och tar därmed över efter Anders Sjögren som haft rollen sedan våren 2017. Anders finns kvar i Lumitos organisation och kommer att fortsätta bidra till bolagets utveckling, nu som senior rådgivare.

– Jag ser fram emot att börja som CTO på Lumito. Det är ett innovativt bolag med potential vars produkt kan erbjuda marknaden stora fördelar. Jag kommer att arbeta med fortsatt teknikutveckling och tilltalas av mixen mellan mjuk- och hårdvara. Jag tror att jag kan bidra med min gedigna erfarenhet inom systemdesign och produktutveckling i den intensiva fas som Lumito befinner sig i nu, säger Andreas Johansson.

– Vi är glada att Andreas börjar hos oss och att Lumito får del av hans solida erfarenhet av mjukvaruutveckling från produktutvecklande bolag. Hans kompetens passar väl in i vår fortsatta utvecklingsstrategi, när nu Anders Sjögren övergår till en rådgivande roll till bolaget, säger Stefan Nilsson, VD. 

– Det är med glädje jag välkomnar Andreas till Lumito som min ersättare för att med full kraft driva arbetet vidare. Bolaget är i en mycket expansiv och intensiv fas och Andreas kommer att bättre kunna styra utvecklingen mot den närliggande produktlanseringen. Lumitos teknik och produkter ligger helt rätt i tiden och 2020 blir ett mycket spännande år för oss. Andreas stora erfarenhet inom mjukvaruutveckling är strategiskt viktig eftersom just analysen av mänsklig vävnad kommer att vara en allt viktigare del av Lumitos erbjudande. Bolagets unika och patenterade teknik för att generera bilder av vävnadsprover ger helt nya möjligheter för diagnostisering med hjälp av bildanalys och artificiell intelligens, säger Anders Sjögren.