Lumito Arrow right Arrow right

Lumito – första resultaten från ny instrumentprototyp – väsentligt förbättrad bildkvalitet.

Baserat på resultaten i konceptfasen har en ny instrumentprototyp utvecklats. Jämförelser gjorda med samma mikroskopglas som användes i konceptfasen, med vävnad infärgad med Lumitos reagensvätska, har visat en väsentligt förbättrad bildkvalitet.

Efter avslutad konceptfas, baserat på gjorda erfarenheter, startades under Q4 2018 steg två av utvecklingen av instrument och infärgningsvätskor för vävnadsdiagnostik. En ny teknisk lösning av det optiska instrumentet har tagits fram och tester har visat på väsentlig förbättring av bildkvaliteten (länk till hemsidan).Samtliga optiska komponenter förutom ljuskälla och kamera är utbytta. Den effektiva framtagningen av den nya prototypen visar en bra nivå på förståelsen för instrumenttekniken vilket är strategiskt viktigt i den fortsatta utvecklingen.

- De goda resultaten från det nya instrumentet är glädjande och vi ser med tillförsikt fram mot det fortsatta utvecklingsarbetet säger VD Stefan Nilsson.För ytterligare information, vänligen kontakta: Stefan Nilsson, VD Lumito Tel: 076-778 59 05 Mail: sn@lumito.se

Lumito är ett bolag som är specialiserat inom medicinsk forskning och utveckling på avbildningsteknik. Tekniken som baseras på så kallade uppkonverterande nanopartiklar (UCNP - Up Converting Nano Particles) syftar till att höja bildkvaliteten i biomedicinska avbildningstekniker.

Lumitos patent omfattar, att tillsammans med nanopartiklar som markör, skapa bilder med hög upplösning av vävnader i till exempel tumörer. Tekniken har flera potentiella användningsområden, men i första hand har Lumito valt att fokusera på digital patologi.

Ett samarbetsavtal gällande utveckling av instrument och infärgningsvätskor har tecknats med TTP plc (The Technology Partnership) i Cambridge UK.

Bolagets aktier Lumito MTF och teckningsoptioner Lumito MTF TO1 handlas på marknadsplatsen NGM Nordic MTF.

PDF:
Taggar:

Prenumerera

Innehåll

Vid anmälan av prenumeration på pressreleaser, kvartalsrapporter och årsredovisningar vidarebefordras din e-postadress till Cision som hanterar tjänsten för utskicken. För mer information se Lumitos Integritetspolicy.